Oikeustiede:lomakorvaus

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

lomakorvaus

lomakorvaus
Definition rahallinen korvaus pitämättä jääneestä lomasta tai vapaan ansainnan piirissä olevalle työntekijälle vapaan ajalta taikka pitämättömästä vapaasta maksettava korvaus
Explanation Lomakorvauksia maksetaan yleensä työsuhteen päättyessä, koska työntekijä työsuhteen kestäessä ei ole pitänyt hänelle kertynyttä vuosilomaa tai ansaittuja vapaita. Työsuhteen kestäessä lomakorvauksia maksetaan ase- tai siviilipalvelustaan suorittamaan lähteville työntekijöille korvauksena pitämättömistä lomista sekä vapaan ansaintajärjestelmän piirissä oleville työntekijöille lomapalkan asemesta. Työsuhteen kestäessä pitämättä jäänyttä lomaa voidaan joutua korvamaan lomakorvauksella myös tilanteissa, joissa työntekijä ei pitkäkestoisen työkyvyttömyytensä takia pysty pitämään lomiaan laissa säädetyn ajan kuluessa tai olosuhteet ovat muuttuneet siten, ettei säästövapaan pitäminen ole mahdollista.
Additional Information
Kirjoittaja: Susanna Siitonen

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.06.2019: Oikeustiede:lomakorvaus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:lomakorvaus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →