Oikeustiede:lomakorvaus

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

lomakorvaus

lomakorvaus
Määritelmä rahallinen korvaus pitämättä jääneestä lomasta tai vapaan ansainnan piirissä olevalle työntekijälle vapaan ajalta taikka pitämättömästä vapaasta maksettava korvaus
Selite Lomakorvauksia maksetaan yleensä työsuhteen päättyessä, koska työntekijä työsuhteen kestäessä ei ole pitänyt hänelle kertynyttä vuosilomaa tai ansaittuja vapaita. Työsuhteen kestäessä lomakorvauksia maksetaan ase- tai siviilipalvelustaan suorittamaan lähteville työntekijöille korvauksena pitämättömistä lomista sekä vapaan ansaintajärjestelmän piirissä oleville työntekijöille lomapalkan asemesta. Työsuhteen kestäessä pitämättä jäänyttä lomaa voidaan joutua korvamaan lomakorvauksella myös tilanteissa, joissa työntekijä ei pitkäkestoisen työkyvyttömyytensä takia pysty pitämään lomiaan laissa säädetyn ajan kuluessa tai olosuhteet ovat muuttuneet siten, ettei säästövapaan pitäminen ole mahdollista.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Susanna Siitonen

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 24.03.2019: Oikeustiede:lomakorvaus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:lomakorvaus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →