Oikeustiede:kulttuuritoimi

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

kulttuuritoimi

kulttuuritoimi
Määritelmä kulttuuritoimella toteutetaan kulttuuripolitiikkaa, johon voidaan lukea valtion ja kuntien sekä yksityistä toimintaa, jolla tuotetaan, edistetään, tuetaan ja järjestetään kulttuuritoimintaa
Selite Kunnan tehtävänä kulttuuritoimen alalla on edistää, tukea ja järjestää kulttuuritoimintaa kunnassa. Se voi myös järjestää vain mahdollisuuksia kulttuuritoimen harrastamiseen ja harrastusta tukevaan opetukseen sekä taiteen perusopetukseen. Kulttuuritoimeen luetaan myös kotiseututyö sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja edistäminen. Kunta saa valtionosuutta kulttuuritoimintaa varten siten kuin kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetussa laissa (1704/2009) säädetään.

Laajemmin kulttuuritoiminta on kulttuuripolitiikan toteuttamista. Siihen kuuluvat taiteen ja kulttuurin edistämisen eri muodot, kuten museotoimi, kirjastotoimi, liikuntatoimi ja nuorisotoimi sekä taiteen perusopetus. Osa kulttuuritoimesta toteutuu pääasiallisesti kaupallisena toimintana kuten kirjojen ja lehtien julkaiseminen, elokuva, video, televisio, radio ja erilaiset äänitteet.

Elokuvien ja muun visuaalisen toiminnan tallentajana toimii Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion laitos. Taiteen puolella on ministeriön alainen Taiteen edistämiskeskus, jonka tehtävänä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti ja laajemminkin edistää kulttuuria.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Pentti ArajärviAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.03.2019: Oikeustiede:kulttuuritoimi. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kulttuuritoimi.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →