Oikeustiede:keskimääräinen työaika

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

keskimääräinen työaika

keskimääräinen työaika
Määritelmä säännöllisen työajan järjestämisen muoto, jossa työaika tasoittuu ennalta määrätyn ajanjakson kuluessa säännöllisen työajan enimmäismäärää vastaavaksi työajaksi
Selite Työaikalain 6 §:n 2 momentin mukaan säännöllinen työaika voidaan työnantajan määräyksestä järjestää keskimääräiseksi siten, että työaika tasoittuu enintään 40 tuntiin viikossa 52 viikon ennalta määrätyn tasoittumisjakson aikana. Keskimääräinen viikkotyöaika voi vaihdella siten, että osa työviikoista voi olla kuusipäiväisiä. Järjestelyä voidaan käyttää vain silloin, kun työajan tasoittumisesta on ennalta laadittu työajan tasoittumisjärjestelmä. Työntekijän säännöllinen vuorokautinen työaika ei voi ylittää lakisääteisen vuorokautisen säännöllisen työajan (8 tuntia) enimmäismäärää. Viikoittaisen työajan keskimääräistämistä rajoittaa myös viikoittainen vapaa-aika, joten viikoittainen työaika voi olla enintään 48 tuntia.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Marjo Ylhäinen

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 19.03.2019: Oikeustiede:keskimääräinen työaika. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:keskimääräinen työaika.)