Oikeustiede:ammatillinen koulutus

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

ammatillinen koulutus

ammatillinen koulutus
Määritelmä ammatillinen koulutus on perusopetus- tai lukiokoulutuspohjaista, ja se antaa työ- ja elinkeinoelämän tarpeita vastaaville ammattisivistykseen kuuluville tiedoille ja taidoille perustuvaa ammattitaitoon johtavaa koulutusta
Selite Ammatillisena koulutuksena annetaan ammatillista peruskoulutusta, joka johtaa ammatilliseen perustutkintoon, sekä ammatillista lisäkoulutusta, joka johtaa ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon, sekä muuta koulutusta. Ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan järjestää myös siellä annettavaa koulutusta tukevaa ja koulutukseen läheisesti palvelu-, tutkimus- ja työtoimintaa. Ammatillista koulutusta koskevat ammatillisesta koulutuksesta annettu laki (630/1998) ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annettu laki (631/1998) sekä vastaavat asetukset (811/1998 ja 812/1998). Rahoituksesta säädetään opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetussa laissa (1705/2009).
Lisätiedot
Kirjoittaja: Pentti Arajärvi

Käytetyt lähteet

Lahtinen&Lankinen2013

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 23.03.2019: Oikeustiede:ammatillinen koulutus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:ammatillinen koulutus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →