Oikeustiede:aluehallintovirasto (ympäristöoikeus)

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

aluehallintovirasto (ympäristöoikeus)

aluehallintovirasto (ympäristöoikeus)
Määritelmä valtion hallintoviranomainen, joka toimii ratkaisuviranomaisena ympäristöasioissa
Selite Aluehallintoviraston toimivaltaan kuuluu ympäristönsuojelu- ja vesilainsäädännön lupa- ja muiden hakemusasioiden ratkaiseminen. Suurin osa aluehallintoviraston ympäristöasioissa käsittelemistä asioista on ympäristönsuojelulain ja vesilain mukaisia lupahakemuksia.

Aluehallintovirastot perustettiin aluehallintouudistuksessa, joka tuli voimaan vuoden 2010 alussa, ainoaksi valtion lupaviranomaiseksi ympäristöasioissa. Aluehallintovirastoja on yhteensä kuusi. Niistä neljässä on ympäristölupavastuualue.

Aluehallintoviraston ympäristölupavastuualueen toiminnan riippumattomuuden ja puolueettomuuden turvaamiseksi on säädetty, että aluehallintoviraston ylijohtajalla ei ole oikeutta ottaa ratkaistavakseen ympäristölupavastuualueen toimivaltaan kuuluvaa asiaa. Lisäksi vastuualueen päällikön nimittää ympäristöministeriö, joka puolestaan nimittää muun henkilöstön.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Sinikka Pärnänen

Lähikäsitteet



Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.03.2019: Oikeustiede:aluehallintovirasto (ympäristöoikeus). (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:aluehallintovirasto (ympäristöoikeus).)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →



SLYpalkki.jpg