Oikeustiede:alueellinen metsäohjelma

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

alueellinen metsäohjelma

alueellinen metsäohjelma
Määritelmä metsäkeskuksen julkisen palvelun yksikön toiminta-alueelleen laatima ohjelma, joka sisältää yleiset tavoitteet metsien kestävälle hoidolle ja käytölle
Selite Alueellisten metsäohjelmien laadinnasta vastaavat metsäkeskuksen alueyksiköt, ja niiden tulee ohjelmaa laadittaessa olla yhteydessä tarpeellisten tahojen kanssa. Ohjelmaan sisällytetään kestävän metsätalouden rahoituslainsäädännössä tarkoitetuille toimenpiteille ja niiden rahoitukselle asetettavat vaatimukset sekä alueen metsätalouden kehittämiselle asetettavat tavoitteet. Alueellista metsäohjelmaa tarkistetaan tarpeen vaatiessa. Alueellinen metsäohjelma on osa kansallisen metsäohjelman käytännön toteutustyötä. Aiemmin alueellisen metsäohjelman nimi oli metsätalouden alueellinen tavoiteohjelma, mutta nimi muutettiin muun muassa termistön selkiinnyttämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi. Kuten aiemmasta nimestäkin voidaan päätellä, alueellisen metsäohjelman näkökulma painottuu puuntuotantoon, joka pyritään ohjelmassa suhteuttamaan metsiin suuntautuviin muihin tarpeisiin. Ohjelmassa otetaan siis huomioon myös metsien hoitoon ja käyttöön liittyvät ekologiset ja sosiaaliset näkökohdat.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Kimmo Huttunen

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.03.2019: Oikeustiede:alueellinen metsäohjelma. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:alueellinen metsäohjelma.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →