Oikeustiede:Rikosseuraamuslaitos

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos
Definition oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanosta ja tutkintavankeuden toimeenpanosta vastaava valtion viranomainen
Explanation Rikosseuraamuslaitoksella tarkoitetaan hallinnollisesti kokonaisuutta, jonka muodostavat keskushallintoyksikkö, kolme täytäntöönpanoaluetta, täytäntöönpanoyksikkö ja terveydenhuoltoyksikkö. Kun rikosseuraamuslaitos-termiä käytetään päätös- tai toimivaltasäännöksessä, se voi tarkoittaa myös rikosseuraamuslaitoksen virkamiestä. Oikeusministeriön alaiset täytäntöönpanoviranomaiset Vankeinhoitolaitos ja Kriminaalihuoltolaitos yhdistettiin vuonna 2010 Rikosseuraamuslaitokseksi. Ennen tätä uudistusta Rikosseuraamusvirasto toimi Kriminaalihuoltolaitoksen ja Vankeinhoitolaitoksen keskusvirastona vastaten nykyistä Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikköä.
Additional Information
Kirjoittaja: Ulla Mohell

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 12.7.2020: Oikeustiede:Rikosseuraamuslaitos. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:Rikosseuraamuslaitos.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg