Kasvatustieteet:oppilashuolto

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

oppilashuolto

oppilashuolto
Määritelmä moniammatillista toimintaa, jolla edistetään oppilaan hyvää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä, sekä ylläpidetään ja edistetään sosiaalista hyvinvointia
Selite Oppilashuoltoon sisältyvät opetussuunnitelman mukainen oppilashuolto sekä oppilashuollon palvelut, joita ovat kansanterveyslaissa tarkoitettu kouluterveydenhuolto sekä lastensuojelulaissa tarkoitettu kasvatuksen tukeminen. Oppilashuolto kuuluu kaikille kouluyhteisössä työskenteleville ja sitä toteutetaan yhteistyössä oppilaiden ja kotien kanssa. Oppilashuoltotyötä voidaan koordinoida ja kehittää oppilashuoltoryhmässä. Oppilashuolto kuuluu myös esiopetuksessa oleville lapsille. Esiopetuksen oppilashuolto on sekä yhteisöllistä että yksilöllistä tukea. Sen tavoitteena on luoda terve ja turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö sekä lapsen kehityksen ja oppimisen esteiden varhainen tunnistaminen ja niihin puuttuminen.

Käytetyt lähteet

KKS2012

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 22.03.2019: Kasvatustieteet:oppilashuolto. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kasvatustieteet:oppilashuolto.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →