Esittävät taiteet:flash mob

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

flash mob

Tämä sivu on vielä tarkistamatta
flash mob
Määritelmä tapahtuma, jossa joukko ihmisiä kerääntyy yhteen esiintyäkseen merkistä yllättäen julkisella paikalla, minkä jälkeen he poistuvat
Selite 2000-luvun alusta alkaen levinneet flash mobit, ovat yhteisöllisiä tapahtumia, joissa voi esiintyä suurikin joukko ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole taiteen ammattilaisia. Kyse on sosiaalisesta tapahtumasta, joka on etukäteen sovittu, mutta näyttää ulospäin sattumanvaraiselta. Ohikulkijoista tulee hetkeksi yleisö, mutta kaupunki ympärillä jatkaa elämäänsä omassa tahdissaan. Pavis näkee niissä myös rituaalinomaisuutta: ihmiset kokoontuvat yhteen luodakseen hetkeksi yhteisön ja toiminta voi olla yksinkertainen tapahtuma (esim. kävely), joka on ilmainen ja päämääränä on tuottaa ympäristöön mielihyvää. Flash mob saattaa olla luonteeltaan myös poliittinen kannanotto tai tapahtumilla voi olla myös kaupallinen luonne, jolloin ne mainostavat esimerkiksi tiettyä brändiä. Tapahtumilla voi liittyä lokaali ja golbaali ulottuvuus, jos niitä järjestetään samaan aikaan eri puolilla maailmaa.

Vieraskieliset vastineet

flash mobenglanti

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

PavisP2016

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 18.02.2019: Esittävät taiteet:flash mob. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Esittävät taiteet:flash mob.)