Difference between revisions of "Rekisteröityminen käyttäjäksi"

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search
 
(One intermediate revision by one other user not shown)
Line 9: Line 9:
  
 
<!--T:3-->
 
<!--T:3-->
Asiantuntijaryhmän jäsenyyttä varten on toistaiseksi tehtävä sähköpostitise ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen tieteentermipankki-tuki@helsinki.fi. Sähköpostiviestissä on hyvä ilmoittaa aihealue, jonka asiantuntijajäsenyyden haluaa. Asiantuntijajäsenyyden saatuaan kannattaa tutustua [[uusi asiantuntijakäyttäjä|uuden asiantuntijakäyttäjän ohjeisiin]].
+
Asiantuntijaryhmän jäsenyyden voi saada toiselta aihealueen asiantuntijalta. Jos haluaa hoitaa oikeudet ylläpidon kautta, sitä varten on tehtävä ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen tieteentermipankki-tuki@helsinki.fi. Sähköpostiviestissä tulee ilmoittaa aihealue, jonka asiantuntijajäsenyyden haluaa. Asiantuntijajäsenyyden saatuaan kannattaa tutustua [[uusi asiantuntijakäyttäjä|uuden asiantuntijakäyttäjän ohjeisiin]].
  
 
<!--T:4-->
 
<!--T:4-->

Latest revision as of 13:51, 12 May 2015


Termipankkiin pitää rekisteröityä omalla nimellä. Käyttäjätunnus tehdään muotoon Etunimi Sukunimi. Esim. Antti Kanner. Käyttäjäksi rekisteröidytään minkä tahansa termipankin sivun ylälaidan linkistä "Kirjaudu sisään tai luo tunnus". Rekisteröitymissivulle pääsee myös tästä.

Termipankin käsite- ja nimityssivujen sekä näistä käydyn keskustelun lukeminen ei edellytä käyttäjätunnuksen tekemistä. Käyttäjätunnuksen saatuaan voi osallistua termeistä käytyihin keskusteluihin. Käsite- ja nimityssivujen muokkaaminen vaatii kuitenkin jäsenyyttä siinä asiantuntijaryhmässä, johon muokattava käsite kuuluu. Esimerkiksi sivun Kasvitiede:emi muokkaaminen vaatii jäsenyyttä Kasvitiede-ryhmässä.

Asiantuntijaryhmän jäsenyyden voi saada toiselta aihealueen asiantuntijalta. Jos haluaa hoitaa oikeudet ylläpidon kautta, sitä varten on tehtävä ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen tieteentermipankki-tuki@helsinki.fi. Sähköpostiviestissä tulee ilmoittaa aihealue, jonka asiantuntijajäsenyyden haluaa. Asiantuntijajäsenyyden saatuaan kannattaa tutustua uuden asiantuntijakäyttäjän ohjeisiin.

Uuden aihealueen perustaminen tapahtuu myös ottamalla yhteys ylläpitoon. Kannattaa myös lukea ohjeet sivulta uuden aihealueen perustaminen.