Oikeustiede:konkurssivalvonta

From Tieteen termipankki
Revision as of 12:48, 21 October 2018 by Antti Kanner (talk | contribs) (Tekstin korvaus – ”{{Käsite ” muotoon ”{{Käsite |logotiedosto=SLYpalkki.jpg |logolinkki=http://lakimiesyhdistys.fi”)
Jump to: navigation, search

konkurssivalvonta

konkurssivalvonta
Definition konkurssimenettelyyn kuuluva prosessitoimi, jolla konkurssivelkojat toimittamalla valvontakirjelmän pesänhoitajalle ilmoittavat konkurssisaatavansa otettavaksi huomioon varojen jaossa ja jonka kautta konkurssivelkojat saavat oikeuden osallistua päätöksentekoon konkurssipesässä
Explanation Jako-osan saadakseen konkurssivelkojan on valvottava saatavansa toimittamalla valvontakirjelmä pesänhoitajalle viimeistään valvontapäivänä. Valvontakirjelmässä ilmoitetaan saatavan määrä ja peruste sekä mahdollisesti vaaditaan saatavalle etuoikeutta. Pesänhoitaja voi ottaa huomioon saatavia myös ilman valvontaa, jos saatavan määrästä ja perusteesta ei ole epäselvyyttä. Panttisaatavista panttivelkojan tulee antaa pesänhoitajalle valvontaa vastaava ilmoitus. Valvonta ja panttisaatavasta ilmoituksen antaminen ovat ehtona sille, että kyseinen velkoja saa oikeuden osallistua velkojien päätöksentekoon valvontapäivän jälkeen.

Valvontapäivästä julkaistaan kuulutus ja annetaan ilmoitus velalliselle ja tunnetuille velkojille. Jos konkurssivalvonta myöhästyy, eikä velkojalla ole laillista estettä, velkojan tulee suorittaa konkurssilaissa säädetty jälkivalvontamaksu.

Käytetyt lähteet: Konkurssilaki 120/2004,konkurssiasiain neuvottelukunnan suositukset (http://www.konkurssiasiamies.fi)
Additional Information
Kirjoittaja: Tuula Linna

Related Concepts

Sources

HE26/2003, Könkkölä&Linna2013, KouluR2009

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 24.1.2020: Oikeustiede:konkurssivalvonta. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:konkurssivalvonta.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg