Oikeustiede:kiinteistörahasto

From Tieteen termipankki
Revision as of 14:56, 11 October 2019 by Jussi Sallila (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

kiinteistörahasto

kiinteistörahasto
Definition julkinen osakeyhtiö, joka yhtiöjärjestyksensä mukaan harjoittaa yksinomaisena tai pääasiallisena liiketoimintanaan kiinteistörahastotoimintaa
Explanation Kiinteistörahastotoimintaa koskeva säädös on kiinteistörahastolaki (1173/1997). Kiinteistörahastotoiminnassa yleisölle tarjotaan mahdollisuus osallistua yhteisiin kiinteistösijoituksiin osakeyhtiön osakkeita ostamalla tai muutoin hankkimalla yhtiön sijoittaessa yleisöltä saamansa varat pääasiallisesti kiinteistöihin sekä kiinteistöarvopapereihin muussa kuin rakentamisen tai kiinteistönjalostustoiminnan tarkoituksessa. Myös kommandiittiyhtiö rinnastetaan kiinteistörahastoon kiinteistörahastolaissa säädetyissä tapauksissa. Määritelmä koskee kiinteistörahastoa Suomen oikeuden mukaan. Kiinteistörahastoksi saatetaan käytännössä kutsua myös muita, ulkomaan oikeuden mukaisia oikeudellisia toiminnan harjoittamisen muotoja kuten kiinteistöihin sijoittavaa trustia.
Additional Information
Kirjoittaja: Martti Häkkänen

Related Concepts

Sources

HE77/1997, HE102/2006

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 15.11.2019: Oikeustiede:kiinteistörahasto. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kiinteistörahasto.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →