Oikeustiede:hallintopurku

From Tieteen termipankki
Revision as of 13:46, 21 October 2018 by Antti Kanner (talk | contribs) (Tekstin korvaus – ”{{Käsite ” muotoon ”{{Käsite |logotiedosto=SLYpalkki.jpg |logolinkki=http://lakimiesyhdistys.fi”)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

hallintopurku

hallintopurku
Definition hallintoasioissa käytettävä ylimääräisen muutoksenhaun keino, jonka johdosta korkein hallinto-oikeus voi kumota lainvoimaisen hallintopäätöksen tai hallintotuomioistuimen päätöksen
Explanation Korkein hallinto-oikeus voi ottaa lainvoimaisen päätöksen uuteen käsittelyyn ja purkaa päätöksen neljän erilaisen seikan perusteella. Nämä purkuperusteet ovat menettelyvirhe, lain virheellinen soveltaminen, päätöksen perusteena olleiden tosiasiatietojen virheellisyys sekä uusi selvitys. Päätöksen purkamisen edellytyksenä on, että tällainen virhe on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen tai että uusi selvitys olisi aikanaan olennaisesti voinut vaikuttaa päätökseen. Purkamisen edellytyksiä arvioitaessa on purkuperusteiden lisäksi otettava huomioon purkukynnys, joka edellyttää yksityisen oikeuden loukkauksen ja julkisen edun vaatimusten arvioimista. Päätöksen purkamista on yleensä haettava viiden vuoden kuluessa siitä, kun päätös sai lainvoiman.
Additional Information
Kirjoittaja: Olli Mäenpää

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 7.4.2020: Oikeustiede:hallintopurku. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:hallintopurku.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg