Difference between revisions of "Esittävät taiteet:balettimestari"

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search
 
Line 1: Line 1:
 
{{Käsite
 
{{Käsite
 
|määritelmä_fi=balettiryhmän johtaja
 
|määritelmä_fi=balettiryhmän johtaja
|selite_fi=Kyseessä on vanha nimike, joka on ollut käytössä 1700-luvulta 1900-luvulle. Balettimestarin työtehtäviin kuului vakinaisen tanssiryhmän koulutus ja ohjaaminen ja hän harjoitti ohjelmistossa olevat teokset. Balettimestari toimi baletin pääkoreografina ja vastasi usein myös oopperoiden koreografioista. Sittemmin työtehtävät ovat eriytyneet ja nykyään balettiryhmissä on usein erikseen taiteellinen johtaja, harjoittaja sekä vierailevia koreografeja.
+
|selite_fi=Kyseessä on vanha nimike, joka on ollut käytössä 1700-luvulta 1900-luvulle. Balettimestarin työtehtäviin kuului vakinaisen tanssiryhmän koulutus ja ohjaaminen ja hän harjoitti ohjelmistossa olevat teokset. Balettimestari toimi baletin pääkoreografina ja vastasi usein myös oopperoiden koreografioista, jos ryhmä toimi oopperassa. Sittemmin työtehtävät ovat eriytyneet ja nykyään balettiryhmässä on usein erikseen taiteellinen johtaja, harjoittaja sekä vierailevia koreografeja.
 
|tarkistettu=Ei
 
|tarkistettu=Ei
 
|luokka=Tanssintutkimus
 
|luokka=Tanssintutkimus

Revision as of 12:41, 2 May 2019

balettimestari

Tämä sivu on vielä tarkistamatta
balettimestari
Definition balettiryhmän johtaja
Explanation Kyseessä on vanha nimike, joka on ollut käytössä 1700-luvulta 1900-luvulle. Balettimestarin työtehtäviin kuului vakinaisen tanssiryhmän koulutus ja ohjaaminen ja hän harjoitti ohjelmistossa olevat teokset. Balettimestari toimi baletin pääkoreografina ja vastasi usein myös oopperoiden koreografioista, jos ryhmä toimi oopperassa. Sittemmin työtehtävät ovat eriytyneet ja nykyään balettiryhmässä on usein erikseen taiteellinen johtaja, harjoittaja sekä vierailevia koreografeja.

Equivalents

ballet masterenglanti
maître de balletranska

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 24.2.2020: Esittävät taiteet:balettimestari. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Esittävät taiteet:balettimestari.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →