Difference between revisions of "Avoin tiede"

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
Avoimen tieteen termistöä on kerätty opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa poikkihallinnollisessa Avoin tiede ja tutkimus (ATT) -hankkeessa. Avoimen tieteen koordinaatio sekä termistön kehittäminen ja ylläpito siirtyi hankkeen päätyttyä vuonna 2018 [https://avointiede.fi/ Tieteellisten seurain valtuuskunnalle (TSV)]. TSV:n yhdyshenkilöt ovat Henriikka Mustajoki, Ilmari Jauhiainen ja Maija Lähteenmäki. Avoimen tieteen termityötä on tehty keväästä 2019 lähtien TSV:n avoimen tieteen verkostoon kuuluvassa, tiedeyhteisön avoimuutta pohtivassa [https://avointiede.fi/fi/asiantuntijaryhmat asiantuntijaryhmässä], jota vetää Olavi Nevanlinna (olavi.nevanlinna[at]aalto.fi). Asiantuntijaryhmän muut jäsenet ovat Johanna Enqvist, Erika Lilja, Ilkka Niiniluoto, Mari Riipinen, Markku Roinila, Tomi Rosti, Päivi Tikka ja Jouni Tuomisto.
+
Avoimen tieteen termistöä on kerätty opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa poikkihallinnollisessa Avoin tiede ja tutkimus (ATT) -hankkeessa. Avoimen tieteen koordinaatio sekä termistön kehittäminen ja ylläpito siirtyi hankkeen päätyttyä vuonna 2018 [https://avointiede.fi/ Tieteellisten seurain valtuuskunnalle (TSV)]. TSV:n yhdyshenkilöt ovat Henriikka Mustajoki, Ilmari Jauhiainen ja Nina Järviö. Avoimen tieteen termityötä on tehty keväästä 2019 lähtien TSV:n avoimen tieteen verkostoon kuuluvassa, tiedeyhteisön avoimuutta pohtivassa [https://avointiede.fi/fi/toimintakulttuuri/asiantuntijaryhma/tyoryhmat työryhmässä], jota vetää Olavi Nevanlinna (olavi.nevanlinna[at]aalto.fi). Työryhmän muut jäsenet ovat Johanna Enqvist, Erika Lilja, Ilkka Niiniluoto, Mari Riipinen, Markku Roinila, Tomi Rosti, Päivi Tikka ja Jouni Tuomisto.
 
<br>
 
<br>
  

Latest revision as of 14:04, 13 June 2019

Avoimen tieteen termistöä on kerätty opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa poikkihallinnollisessa Avoin tiede ja tutkimus (ATT) -hankkeessa. Avoimen tieteen koordinaatio sekä termistön kehittäminen ja ylläpito siirtyi hankkeen päätyttyä vuonna 2018 Tieteellisten seurain valtuuskunnalle (TSV). TSV:n yhdyshenkilöt ovat Henriikka Mustajoki, Ilmari Jauhiainen ja Nina Järviö. Avoimen tieteen termityötä on tehty keväästä 2019 lähtien TSV:n avoimen tieteen verkostoon kuuluvassa, tiedeyhteisön avoimuutta pohtivassa työryhmässä, jota vetää Olavi Nevanlinna (olavi.nevanlinna[at]aalto.fi). Työryhmän muut jäsenet ovat Johanna Enqvist, Erika Lilja, Ilkka Niiniluoto, Mari Riipinen, Markku Roinila, Tomi Rosti, Päivi Tikka ja Jouni Tuomisto.


TSVlogo-fin1.png