Uusien käsitesivujen luominen

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search
This page contains changes which are not marked for translation.


Other languages:
suomi • ‎svenska


Koska käsitteet ovat termipankissa pohjimmiltaan wikisivuja, niitä luodaan samalla tavoin kuin sivuja MediaWiki-alustalla luodaan.

1) Yksinkertaisin tapa on etsiä haluttua sivua Hae-toiminnolla. Hakutulosten tarjoamisen yhteydessä termipankki neuvoo, miten luodaan uusi käsitesivu: "Haluatko luoda käsitesivun termille x? Valitse aihealue listasta ja pääset käsitelomakkeeseen."
2) Uuden käsitteen voi myös lisätä lähikäsitteeksi jo olemassa olevalle käsitesivulle, jolloin uuden käsitesivun voi lomakkeen tallentamisen jälkeen luoda syntyneestä lähikäsitteen linkistä.
3) Lisäksi uuden käsitesivun voi luoda kirjoittamalla sen nimen (Aihealue:nimitys) osoitekenttään ja siirtymällä ko. sivulle, esim. tieteentermipankki.fi/wiki/Arkeologia:absoluuttinen_kronologia.

Uusi sivu syntyy termipankkiin siinä vaiheessa, kun lomake tallennetaan. Vaikka lomake olisi loppuun asti täydennetty, tiedot eivät tallennu termipankkiin ellei sivua tallenneta. Tallentaa voi tyhjänkin sivun: tällöin sivu on kyllä olemassa, mutta sillä ei vielä ole mitään tietoja.