Oikeustiede:tyytymättömyyden ilmoitus

    Tieteen termipankista

    tyytymättömyyden ilmoitus

    tyytymättömyyden ilmoitus
    Määritelmä ensimmäinen prosessitoimi, joka asianosaisen on tehtävä, kun hän hakee muutosta käräjäoikeuden ratkaisuun
    Selite

    Asianosaisen, joka tahtoo hakea muutosta käräjäoikeuden ratkaisuun, on ilmoitettava siihen ensin tyytymättömyyttä (oikeudenkäymiskaaren 25 luvun 5-10 §). Tyytymättömyyttä on ilmoitettava viimeistään seitsemäntenä päivänä käräjäoikeuden ratkaisun julistamisesta tai antamisesta. Tyytymättömyyden ilmoitus tehdään suullisesti tai kirjallisesti asian ratkaisseelle käräjäoikeudelle. Ilmoitus voidaan myös rajoittaa koskemaan vain osaa käräjäoikeuden ratkaisusta.

    Jos asianosainen ei ilmoita tyytymättömyyttä, käräjäoikeuden ratkaisu jää lainvoimaiseksi. Tyytymättömyyden ilmoituksen tarkoituksena on, että ratkaisun lainvoimaisuus selviää nopeasti. Muutosta hakevan asianosaisen on tyytymättömyyden ilmoittamisen lisäksi tehtävä varsinainen kirjallinen valitus hovioikeudelle.

    Tyytymättömyyden ilmoituksen hyväksymisestä päättää käräjäoikeuden puheenjohtaja. Jos ilmoitusta ei ole tehty säädetyllä tavalla, ilmoitusta ei hyväksytä. Tästä ratkaisusta saa kannella hovioikeuteen kolmessakymmenessä päivässä.
    Lisätiedot
    Kirjoittaja: Tatu Leppänen

    Lähikäsitteet


    Alaviitteet

    Lähdeviittaus tähän sivuun:
    Tieteen termipankki 24.4.2024: Oikeustiede:tyytymättömyyden ilmoitus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:tyytymättömyyden ilmoitus.)