Oikeustiede:liike- ja ammattisalaisuus

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

liike- ja ammattisalaisuus

liike- ja ammattisalaisuus
Definition työsopimuslain mukaan jokaisella työntekijällä on automaattinen velvoite pitää työnantajan liike- ja ammattisalaisuudet salassa työsuhteen aikana
Explanation Työntekijä ei saa työsuhteen aikana ilmaista ulkopuolisille työnantajan liike- ja ammattisalaisuuksia. Niitä ei saa käyttää myöskään omaksi hyödyksi. Liike- ja ammattisalaisuuksia voi sisältyä muun muassa tietokoneohjelmiin, asiakasrekistereihin, valmistusohjeisiin, kaavoihin ja resepteihin. Työsuhteen päättyessä kielto ei ole enää voimassa, ellei tietoja ole hankittu ilman laillista oikeutta. Jos työntekijä rikkoo salassapitovelvoitettaan, on hän velvollinen korvaamaan työnantajalleen siitä aiheutuneen vahingon. Työntekijän lisäksi korvausvelvollinen voi olla myös se, jolle salaisuus on ilmaistu, jos tämä tiesi tai jos tämän olisi pitänyt tietää työntekijän toimineen lainvastaisesti.
Additional Information
Kirjoittaja: Jaana PaanetojaReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 20.06.2019: Oikeustiede:liike- ja ammattisalaisuus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:liike- ja ammattisalaisuus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →