Oikeustiede:leirintäalue

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

leirintäalue

leirintäalue
Määritelmä ulkoilureitin ja valtion retkeilyalueen ohella ulkoilulainsäädännön nojalla perustettavissa oleva järjestetyn ulkoilun muoto tilapäistä majoitusta varten
Selite Leirintäalueella tarkoitetaan aluetta, jolla majoitutaan tilapäisesti ja yleensä vapaa-aikana leirintämökkiin, telttaan, matkailuperävaunuun tai matkailuajoneuvoon ja jolla on yhteensä vähintään 25 leirintämökkiä taikka teltalle, matkailuperävaunulle tai matkailuajoneuvolle varattua paikkaa. Jotta alueen järjestys ja terveydelliset vaatimukset saadaan täytetyiksi, alue, jolla on vähintään 10 leirintämökkiä, on kuitenkin aina leirintäalue, jota koskevia määräyksiä on toiminnassa noudatettava. Leirintäaluemääräyksiä sovelletaan muuhunkin vastaavanlaista majoittumista varten tarkoitettuun alueeseen, jolla olevissa, enintään yhdelle ruokakunnalle tai pienryhmälle tarkoitetuissa rakennuksissa yhteensä on yli 40 vuodepaikkaa. Laissa määritellään leirintäalueelle sopivan paikan edellytykset. Leirintäalueen perustamisesta ja alueen toiminnan olennaisesta muuttamisesta on viimeistään kolme kuukautta ennen toiminnan aloittamista tai muuttamista tehtävä kirjallinen ilmoitus alueen sijaintikunnan määräämälle viranomaiselle, jona ei kuitenkaan voi toimia kunnanhallitus (kunnan leirintäalueviranomainen). Laissa on määräykset valvonnallisista toimista kuten tarkastuksista, kielloista, toiminnan lakkauttamisesta yms.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Erkki J. Hollo

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

HolloE2006, LaaksonenK1980

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.03.2019: Oikeustiede:leirintäalue. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:leirintäalue.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →