Oikeustiede:kunnallinen liikelaitos

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

kunnallinen liikelaitos

kunnallinen liikelaitos
Määritelmä kunnan toimialalla toimiva liikelaitos, jonka kunta tai kuntayhtymä on perustanut omaan organisaatioonsa liiketoimintaa tai liiketaloudellisten periaatteiden mukaan hoidettavaa tehtävää varten
Selite Kunnallinen liikelaitos voi olla kunnan liikelaitos tai kuntayhtymän liikelaitos. Kunnan tai kuntayhtymän liikelaitokset eivät ole itsenäisiä oikeushenkilöitä vaan osa kunnan tai kuntayhtymän organisaatiota. Kunta ja kuntayhtymä vastaavat siten liikelaitostensa velvoitteista ja vastuista.

Kunnallisen liikelaitoksen nimessä tulee olla sana liikelaitos. Nimitystä liikelaitoskuntayhtymä käytetään kuntien ja kuntayhtymien yhdessä perustamasta kuntayhtymästä, jonka tehtävänä on kunnallisen liikelaitoksen ylläpitäminen.

Kunnallisten liikelaitosten asema tullee muuttumaan Euroopan unionin sääntelyn vuoksi siten, että ne eivät voisi toimia liikelaitosmuodossa kilpailutilanteessa markkinoilla.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Heikki Harjula

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 25.03.2019: Oikeustiede:kunnallinen liikelaitos. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kunnallinen liikelaitos.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg