Oikeustiede:koeaikapurku

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

koeaikapurku

koeaikapurku
Definition työsopimuksen purkaminen koeajan kuluessa ilman normaaleja purkuperusteita
Explanation Työsopimuslaissa säädetty koeaikapurku on sekä työnantajan että työntekijän käytettävissä. Purku ei edellytä työsopimuslaissa säädettyä purkuperustetta, vaan lähtökohtaisesti pelkkä koeaika käy purun perusteeksi. Työsopimusta ei saa koeaikana purkaa syrjivästi tai koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisin perustein. Koeaikapurun perusteet voivat eri tavoin liittyä siihen, soveltuuko tai sopiiko työ työntekijälle. Vastaavasti työntekijä voi purkaa työsopimuksensa esimerkiksi sillä perusteella, että työ tai työyhteisö ei tunnu sopivalta.

Koeaikapurku on käytettävissä ainoastaan, jos koeajasta on sovittu. Työnantaja ei saa purkaa työsopimusta laiminlyötyään laissa säädetyn velvollisuutensa ilmoittaa työsopimusta solmittaessa työntekijälle työehtosopimuksessa olevan koeaikamääräyksen soveltamista. Koeaikapurku päättää työsopimuksen välittömästi.

Työnantajan on varattava työntekijälle tilaisuus tulla kuulluksi ennen koeaikapurun toimittamista.
Additional Information
Kirjoittaja: Seppo Koskinen

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 18.06.2019: Oikeustiede:koeaikapurku. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:koeaikapurku.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →