Oikeustiede:koeaika

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

koeaika

koeaika
Definition työsopimuksessa sovittu ajanjakso, jonka aikana työsuhteen osapuolet voivat arvioida soveltuvuutta ja sopivuutta työhön puolin ja toisin
Explanation Koeaika voidaan liittää sekä toistaiseksi voimassa oleviin että määräaikaisiin työsopimuksiin. Koeaika voi kestää korkeintaan neljä kuukautta. Jos työnantaja järjestää työntekijälle koulutuksen, joka kestää yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta, voidaan koeaika sopia kuudeksi kuukaudeksi. Kahdeksaa kuukautta lyhyemmässä määräaikaisessa työsuhteessa koeaika saa olla enintään puolet työsopimuksen kestosta.

Koeajasta on aina sovittava. Jos työnantajaa sitovassa työehtosopimuksessa on koeaikaa koskeva ehto, on työnantajan ilmoitettava määräyksen soveltamisesta työsopimusta solmittaessa.

Koeaika alkaa vasta työnteon aloittamisesta. Koeaika kuuluu työsopimuslain 2 luvun 4 §:ssä säädettyihin työnteon keskeisiin ehtoihin.
Additional Information
Kirjoittaja: Seppo Koskinen

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 25.06.2019: Oikeustiede:koeaika. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:koeaika.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →