Oikeustiede:kiinteistötoimitus

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

kiinteistötoimitus

kiinteistötoimitus
Määritelmä yleisnimike kaikille viranomaistoimituksille, joita suoritetaan etenkin kiinteistöjen muodostamiseksi, jakamiseksi tai niitä palvelevien käyttöyhteyksien luomiseksi
Selite Jotta kiinteistö olisi käytettävissä luovutukseen, panttina ym., sen tulla olla muodostettu kiinteistönmuodostamista koskevien säännösten mukaan toimituksessa ja sen jälkeen merkitty rekisteriyksikkönä kiinteistörekisteriin. Tällaisia kiinteistönmuodostamistoimituksia ovat etenkin lohkominen, halkominen, tontinmittaus ja lunastustoimitus. Muita toimituksia, joissa ei muodosteta uutta kiinteistörajaa, vaan järjestetään kiinteistöjen välisiä käyttösuhteita, ovat kiinteistönmääritystoimitukset, etenkin rajankäynti, ja kiinteistönjärjestelytoimitukset, etenkin rasitetoimitus, tilusvaihto ja uusjako. Kiinteistöjen ohella kiinteistötoimitukset voivat kohdistua myös epäitsenäisiin alueisiin kuten yhteisalueisiin.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Erkki J. Hollo

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

HolloE2006, PietiläJ1971

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 25.03.2019: Oikeustiede:kiinteistötoimitus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kiinteistötoimitus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →