Oikeustiede:kestovelkasuhde

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

kestovelkasuhde

kestovelkasuhde
Definition suppeammassa merkityksessä sopimussuhde, joissa suorituksen laajuus määräytyy ajan perusteella, jolloin suoritusvelvollisuus voi olla toistuva kuten vuokrassa, jatkuva toimintavelvoite kuten yhteistoimintasopimuksissa, jatkuva pidättymisvelvoite kuten kilpailukieltovälipuheessa tai vastuun kantaminen kuten vakuutussopimuksessa ja takauksessa. Laajemmassa merkityksessä kestovelkasuhde voi tarkoittaa myös sopimussuhdetta, johon kuuluu pitkäaikainen kertasuoritus tai perättäishankinnan tyyppinen perättäisinä osina toteutettava suoritus.
Explanation Kestovelkasuhteita sisältävät varallisuusoikeudellisista kestosopimuksista muun muassa työsopimus, vuokra, laina, talletus, velaksianto, pankkisopimukset, laajat valmistussopimukset kuten rakennusurakka, yhteistyösopimukset kuten jälleenmyyntisopimukset, franchising, edustussopimukset ja pitkäaikaiset toimeksiantosuhteet. Elatussopimus taas on esimerkki perheoikeudellisista kestosopimuksista.
Additional Information
Kirjoittaja: Matti Rudanko

Related Concepts

Sources

AurejärviE1979, HemmoM2003, s.33, JokelaH1978, Nystén-HaaralaS1998

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 20.06.2019: Oikeustiede:kestovelkasuhde. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kestovelkasuhde.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →