Oikeustiede:kestovelkasuhde

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

kestovelkasuhde

kestovelkasuhde
Määritelmä suppeammassa merkityksessä sopimussuhde, joissa suorituksen laajuus määräytyy ajan perusteella, jolloin suoritusvelvollisuus voi olla toistuva kuten vuokrassa, jatkuva toimintavelvoite kuten yhteistoimintasopimuksissa, jatkuva pidättymisvelvoite kuten kilpailukieltovälipuheessa tai vastuun kantaminen kuten vakuutussopimuksessa ja takauksessa. Laajemmassa merkityksessä kestovelkasuhde voi tarkoittaa myös sopimussuhdetta, johon kuuluu pitkäaikainen kertasuoritus tai perättäishankinnan tyyppinen perättäisinä osina toteutettava suoritus.
Selite Kestovelkasuhteita sisältävät varallisuusoikeudellisista kestosopimuksista muun muassa työsopimus, vuokra, laina, talletus, velaksianto, pankkisopimukset, laajat valmistussopimukset kuten rakennusurakka, yhteistyösopimukset kuten jälleenmyyntisopimukset, franchising, edustussopimukset ja pitkäaikaiset toimeksiantosuhteet. Elatussopimus taas on esimerkki perheoikeudellisista kestosopimuksista.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Matti Rudanko

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

AurejärviE1979, HemmoM2003, s.33, JokelaH1978, Nystén-HaaralaS1998

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 22.03.2019: Oikeustiede:kestovelkasuhde. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kestovelkasuhde.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →