Oikeustiede:kansainvälinen ilmastopaneeli

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

kansainvälinen ilmastopaneeli

kansainvälinen ilmastopaneeli
Definition kansainvälinen ilmastopaneeli tarkoittaa hallitustenvälistä ilmastonmuutospaneelia (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC), jonka tehtävänä on tuottaa tieteellisiä arvioita ilmastonmuutoksesta
Explanation YK:n ympäristöohjelma (United Nations Environment Programme, UNEP) ja Maailman ilmatieteen järjestö (World Meteorological Organization, WMO) perustivat kansainvälisen ilmastopaneelin vuonna 1988. Paneelin tehtävänä on tuottaa maailmanlaajuisesti koordinoituja tieteellisiä arvioita ilmastonmuutoksen ajoittumisesta ja laajuudesta sekä muutosten mahdollisista vaikutuksista ympäristöllisiin ja yhteiskunnallis-taloudellisiin olosuhteisiin maailmanlaajuisesti. Paneelin raporteilla on ollut suuri merkitys sekä ilmastosopimuksen ja Kioton pöytäkirjan tekemisessä että niiden myöhemmässä edelleen kehittämisessä.

Kansainvälinen ilmastopaneeli sai vuonna 2007 Nobelin rauhanpalkinnon tiedon lisäämisestä ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ja työstä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Käytetyt lähteet: http://www.ipcc.ch/
Additional Information
Kirjoittaja: Tuomas Kuokkanen

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 24.06.2019: Oikeustiede:kansainvälinen ilmastopaneeli. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kansainvälinen ilmastopaneeli.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →