Oikeustiede:kansainvälinen edunvalvontaoikeus

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

kansainvälinen edunvalvontaoikeus

kansainvälinen edunvalvontaoikeus
Definition asioiden hoitamista joko suoraan lain nojalla tai viranomaisen päätöksen perusteella rajat ylittävissä tilanteissa sellaisen henkilön puolesta, joka alaikäisyyden tai henkilökohtaisten kykyjensä riittämättömyyden vuoksi ei voi niistä itse huolehtia
Explanation Kansainvälinen edunvalvontaoikeus on korvannut vähitellen käsitteen kansainvälinen holhousoikeus. Kansainvälisellä edunvalvontaoikeudella voidaan viitata joko lasten tai aikuisten edunvalvontaan. Kun viitataan lasten edunvalvontaan, tulee huomioida kansainvälinen lapsioikeus, jonka yksi osa-alue lasten edunvalvonta on. Myös vanhempainvastuun käsite sisältää lapsia koskevan edunvalvonnan. Sitä vastoin silloin kun kysymys on aikuisten edunvalvonnasta, tulee huomioida käsite aikuistensuojelu. Kansainvälinen aikuistensuojelu sisältää aikuisten kansainvälisen edunvalvonnan, mutta kattaa myös suomalaista näkökulmasta ei-edunvalvontaoikeudellisia, muun muassa hoidollisia, toimenpiteitä.
Additional Information
Kirjoittaja: Katja Karjalainen

Related Concepts

Sources

HelinM2013, s. 467-532, KarjalainenK2016

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 7.8.2020: Oikeustiede:kansainvälinen edunvalvontaoikeus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kansainvälinen edunvalvontaoikeus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →