Oikeustiede:kansainvälinen aviovarallisuusoikeus

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

kansainvälinen aviovarallisuusoikeus

kansainvälinen aviovarallisuusoikeus
Definition käsittää kansainvälisen yksityisoikeuden alan kysymykset aviopuolisoiden varallisuusoikeudellisista kysymyksistä silloin, kun avioliitolla on liittymiä useampaan kuin yhteen valtioon
Explanation Kansainvälinen aviovarallisuus-oikeus käsittää kysymykset tuomioistuimen toimivallasta, sovellettavasta laista ja oikeudellisten päätösten tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta aviopuolisoiden välisistä varallisuusoikeudellisista kysymyksistä silloin, kun asialla on liittymiä useampaan kuin yhteen valtioon. Kansainvälinen aviovarallisuusoikeus on kansainvälisen perheoikeuden lohko ja se kuuluu kansainvälisen yksityisoikeuden alaan.

Käsitteen voidaan ymmärtää kattavan myös rekisteröityjen parisuhteiden ja avopuolisoiden varallisuusoikeudelliset kysymykset.

Aiheesta on kansallisen sääntelyn lisäksi pohjoismaista sääntelyä. Vireillä on neuvottelut kahdesta EU-säädöksestä. Toinen koskee aviovarallisuussuhteiden (komission ehdotus KOM(2011) 126 lopullinen) ja toinen rekisteröityjen parisuhteiden varallisuusoikeudellisten asioiden (KOM(2011) 127 lopullinen) kansainvälisen yksityisoikeuden alan kysymyksiä. Tullessaan hyväksytyiksi säädökset korvaavat Suomen kansalliset säännökset asetuksen soveltamisalalla.
Additional Information
Kirjoittaja: Tia Möller

Related Concepts

Sources

MikkolaT2009a, HelinM2013

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 17.06.2019: Oikeustiede:kansainvälinen aviovarallisuusoikeus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kansainvälinen aviovarallisuusoikeus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →