Oikeustiede:kansainvälinen avioliitto-oikeus

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

kansainvälinen avioliitto-oikeus

kansainvälinen avioliitto-oikeus
Definition käsittää kansainvälisen yksityisoikeuden alan kysymykset avioliiton solmimiseen, ulkomailla solmitun avioliiton tunnustamiseen, aviopuolisoiden varallisuussuhteisiin, avioliiton yleisiin oikeusvaikutuksiin ja avioliiton purkautumiseen liittyen silloin, kun avioliitolla on liittymiä useampaan kuin yhteen valtioon
Explanation Kansainvälinen avioliitto-oikeus käsittää kysymykset tuomioistuimen toimivallasta, sovellettavasta laista ja oikeudellisten päätösten tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta avioliittoon liittyvissä kysymyksissä silloin, kun avioliitolla on liittymiä useampaan kuin yhteen valtioon. Näihin kysymyksiin lukeutuvat avioliiton solminen ja purkaminen, aviopuolisoiden oikeussuhteet ja aviovarallisuuskysymykset. Käsite kattaa myös rekisteröityjä parisuhteita, samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliittoja ja avoliittoja koskevat kansainvälisen yksityisoikeuden alan kysymykset. Kansainvälinen avioliitto-oikeus on kansainvälisen perheoikeuden lohko ja kuuluu kansainvälisen yksityisoikeuden alaan. Alaa koskeva sääntely on kansallista, pohjoismaista, EU-sääntelyä ja kansainvälistä sääntelyä.
Additional Information
Kirjoittaja: Tia Möller

Related Concepts

Sources

MikkolaT2009a, HelinM2013

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 7.8.2020: Oikeustiede:kansainvälinen avioliitto-oikeus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kansainvälinen avioliitto-oikeus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →