Oikeustiede:henkilöstöryhmä

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

henkilöstöryhmä

henkilöstöryhmä
Määritelmä yhteistoimintamenettelyssä edustettuna oleva työntekijöiden joukko, joka määräytyy sen mukaan, missä asemassa työntekijät ovat työtehtäviensä puolesta yrityksen toimintaorganisaatiossa
Selite Henkilöstöryhmän käsitettä ei ole laissa määritelty, mutta täysin vakiintuneesti henkilöstöryhmiksi katsotaan työntekijät, toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt. Näihin henkilöstöryhmiin tavallisesti sovelletaan myös omia työehtosopimuksiaan. Yrityksen ylin johto ei ole henkilöstöryhmä eikä yhteistoiminnan osapuoli. Henkilöstöryhmiä edustavat yhteistoiminnassa kunkin ryhmän valitsema luottamusmies tai luottamusvaltuutettu sekä työsuojeluasioissa *työsuojeluvaltuutettu*. Siltä varalta, että henkilöstöryhmää tai sen enemmistöä edustavaa luottamusmiestä tai luottamusvaltuutettua ei ole, henkilöstöryhmä tai sen enemmistö voi valita yhteistoimintaedustajan. Jos tällaistakaan edustajaa ei ole valittu, henkilöstöryhmä voi valita edustajan yksittäiseen yhteistoimintaneuvotteluun.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Jorma Saloheimo

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 21.03.2019: Oikeustiede:henkilöstöryhmä. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:henkilöstöryhmä.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →