Oikeustiede:etusijajärjestys (ympäristöoikeus)

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

etusijajärjestys

etusijajärjestys
Määritelmä samaan vesiesiintymään kohdistuvien vedenottamishankkeiden keskinäinen järjestys
Selite Pinta- tai pohjavesiesiintymään saattaa kohdistua samanaikaisesti kaksi tai useampia vedenottamishankkeita. Jos vesiesiintymän antoisuus ei ole riittävä tyydyttämään kaikkia vedenottamistarpeita, lupaviranomaisten on ratkaistava vedenottamishankkeiden keskinäinen tärkeysjärjestys. Lupaviranomainen voi tällä perusteella rajoittaa otettavan veden määrää tai viime kädessä kieltää veden ottamisen kokonaan.

Etusijajärjestyksessä ensimmäisellä sijalla ovat paikalliset kiinteistökohtaiset vedenottamistarpeet. Toisella sijalla on vedenotto paikallista yhdyskunnan vesihuoltoa varten. Kolmannella sijalla on veden ottaminen paikkakunnan teollisuutta varten tai muuhun käyttöön sekä veden johtaminen paikkakunnan ulkopuolelle yhdyskunnan vesihuoltoa varten. Viimeisellä sijalla on veden johtaminen muualla käytettäväksi muuta tarkoitusta kuin yhteiskunnan vesihuoltoa varten.

Käytetyt lähteet: Vesilaki (587/2011)
Lisätiedot
Kirjoittaja: Jari Salila

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

HE 277/2009 vp

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 24.03.2019: Oikeustiede:etusijajärjestys (ympäristöoikeus). (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:etusijajärjestys (ympäristöoikeus).)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →