Oikeustiede:erillinen alue

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

erillinen alue

erillinen alue
Definition Kiinteistörekisteriin merkityt rekisteriyksiköt ovat joko kiinteistöjä tai muita rekisteriyksiköitä. Rekisteriyksikköön kuulumaton erillinen alue on lähtökohtaisesti kiinteistöjärjestelmän ja rekisterilaitoksen ulkopuolella. Joissain tapauksissa erillinen alue voi olla kiinteistörekisterissä muuna kiinteistölaatuna kuin tilana. Erillinen alue voi siten joko jo olla kiinteistörekisterissä rekisteriyksikkönä tai alue olisi tullut merkitä rekisteriin, mutta sitä syystä tai toisesta ei kuitenkaan ole rekisterissä.
Explanation Rekisteriyksikköön kuulumaton erillinen alue muodostetaan tilaksi tai liitetään kiinteistöön erillisessä kiinteistötoimituksessa noudattaen soveltuvin osin, mitä lohkomisesta säädetään (KML 41 §). Tarkoituksena on, että erilliset alueet rekisterijärjestelmän ulkopuolisina omistusyksikköinä saatetaan lähtökohtaisesti lainhuudatus- ja kiinnityskelpoisiksi yksiköiksi kiinteistövaihdannan piiriin. KML:n perusperiaatteen mukaisesti tosiasiallisten omistusyksiköiden ja kiinteistörekisterin mukaisen kiinteistöjaotuksen väliset eroavuudet olisi poistettava viipymättä kiinteistöjärjestelmästämme. Erillisten alueiden saattaminen osaksi kiinteistöjärjestelmää liittyy kiinteistöjärjestelmän selvyyden ja luotettavuuden vaatimukseen ja kiinteistövakuusjärjestelmän luotettavuuden vaatimuksen toteutumiseen.
Additional Information
Kirjoittaja: Markku Markkula

Related Concepts

Sources

HaatajaK1951, s. 526-527, HolloE2006, s. 8 ja 261-262, PietiläJ1974, s. 2-3 ja 105-109, HyvönenV1970, s. 70-72, HyvönenV1998, s. 370, HyvönenV2001, s. 227 ja 234-235

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 20.06.2019: Oikeustiede:erillinen alue. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:erillinen alue.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg