Oikeustiede:ennakon täydennysmaksu

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

ennakon täydennysmaksu

ennakon täydennysmaksu
Definition verovelvollisen oma-aloitteisesti Verohallinnolle maksama suoritus, jolla verovelvollinen täydentää ennakonpidätyksenä ja ennakonkantona toimitettua ennakkoperintää
Explanation Veronalaisista tuloista toimitetaan verovuoden aikana ennakkoperintä, jonka tarkoituksena on kerätä verovuodelta maksettavan veron määrää vastaava määrä ennakkoveroa verovuoden aikana. Ennakkoperintä toimitetaan joko ennakonpidätyksenä tai ennakonkantona. Verovelvollinen voi lisäksi oma-aloitteisesti täydentää ennakkoperintää maksamalla ennakon täydennysmaksua.

Ennakon täydennysmaksu vähentää verovuodelta maksettavaksi tulevan jäännösveron määrää ja sen perusteella suoritettavan korkoseuraamusten määrää. Ennakon täydennysmaksua ei sen sijaan oteta huomioon vahvistettaessa tai muutettaessa verovelvollisen ennakonpidätysperusteita tai ennakkona maksuunpantavaa määrää.

Ennakon täydennysmaksu luetaan verovuoden verotusta toimitettaessa verovuoden verojen hyväksi, jos täydennysmaksu on maksettu viimeistään kuukautta ennen verovelvollisen verotuksen päättymistä. Täydennysmaksu kohdistetaan ensisijaisesti verovuodelta maksamatta oleville ennakoille ja niiden viivekoroille.

Käytetyt lähteet: ennakkoperintälaki 1118/1996, laki verotusmenettelystä 1558/1995
Additional Information
Kirjoittaja: Janne Myllymäki

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 3.6.2020: Oikeustiede:ennakon täydennysmaksu. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:ennakon täydennysmaksu.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →