Oikeustiede:ennakollinen finanssivalvonta

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

ennakollinen finanssivalvonta

ennakollinen finanssivalvonta
Määritelmä Ennakollinen finanssivalvonta tarkoittaa valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan tai valtiovarainministeriön eräissä tapauksissa antamaa lausuntoa.
Selite Jos ministeriön tarkoituksena on vahvistaa tilijaottelu eräissä tapauksissa määrärahan käyttösuunnitelman kohtiin talousarviossa merkityistä rahamääristä poiketen, tilijaottelun vahvistamisesta on pyydettävä valtiovarainministeriön lausunto. Jos ministeriö ei tyydy valtiovarainministeriön lausuntoon eikä katso voivansa luopua asiasta, asia on saatettava valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan käsiteltäväksi. Tämä valiokunta on valtioneuvoston talouspoliittisesti tai muuten merkittävien asioiden valmistelua varten asetettu säädösperusteinen ministerivaliokunta. Hallinnonaloittain jakamattoman määrärahan irrottamisesta käyttöönsä asianomaisen ministeriön on pyydettävä valtiovarainministeriön lausunto silloin, kun ministeriö itse päättää määrärahan käytöstä. Jos ministeriö ei tyydy valtiovarainministeriön lausuntoon eikä katso voivansa luopua asiasta, asia on saatettava valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan käsiteltäväksi.
Lisätiedot
Kirjoittaja:Matti Myrsky

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 23.03.2019: Oikeustiede:ennakollinen finanssivalvonta. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:ennakollinen finanssivalvonta.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg