Oikeustiede:energiatalouden kestävyys

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

energiatalouden kestävyys

energiatalouden kestävyys
Definition energiantuotanto, -hankinta ja –käyttö, joka tukee sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä pitkällä aikavälillä
Explanation Energiatalouden kestävyys terminä on yleisesti hyvin lähellä kestävää kehitystä energiaoikeudessa. Energiatalouden kestävyysarvioinnissa tarkastellaan muun muassa sitä, uhkaavatko energialähteiden käytön kielteiset ympäristövaikutukset tulevia sukupolvia. Lisäksi arvioidaan, miten käytössä olevat energialähteet jakautuvat maantieteellisesti eri valtioiden ja maanosien alueille ja minkälaisia uhkia ja riskejä tästä potentiaalisesti aiheutuu. Energiajärjestelmien –ja infrastruktuurin luotettavuus ja saatavuus (mm. taloudelliset kustannukset, maantieteelliset haasteet, luonnonvarojen jakautuminen) maailmanlaajuisesti ovat myös eräitä keskeisiä arviointikriteereitä. Energiatalouden kestävyyden parantamisen keinoina on muun muassa uusiutuvien energiamuotojen tuotannon ja käytön lisääminen, kestävän kehityksen mukainen energiapolitiikka sekä tuotannon infrastruktuurin rakenteen kehittäminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
Additional Information
Kirjoittajat: Kaisa Huhta ja Kim Talus

Related Concepts

Sources

TalusK2013

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 20.06.2019: Oikeustiede:energiatalouden kestävyys. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:energiatalouden kestävyys.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg