Oikeustiede:coreper (pysyvien edustajien neuvosto)

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

coreper (pysyvien edustajien neuvosto)

coreper (pysyvien edustajien neuvosto)
Definition Coreper on Euroopan unionin neuvoston toimielin. Pysyvien edustajien neuvosto (tai Pysyvien edustajien komitea) koostuu jäsenvaltioiden hallitusten pysyvistä edustajista. Sen jäseninä ovat käytännössä jäsenvaltioiden Brysselissä toimivat EU-suurlähettiläät.
Explanation Coreperin tehtävä on varmistaa Euroopan unionin neuvoston eri kokoonpanojen työskentelyn johdonmukaisuus (SEUT 240 artikla). Coreper edistää EU:n poliittisten linjausten yhtenäisyyttä ja valvoo muun muassa talousarviota koskevien säännösten noudattamista. Diplomaateista koostuvan toimielimen tehtävä on myös sovitella mahdollisia kiistakysymyksiä valmistelussa niin pitkälti kuin mahdollista ennen ministeritason käsittelyä Euroopan unionin neuvostossa. Coreperin alaisuudessa toimii valmistelu- ja selvitystehtäviä varten useita erikoiskomiteoita ja työryhmiä, jotka koostuvat jäsenvaltioiden edustajista.
Additional Information
Kirjoittaja: Susanna Lindroos-Hovinheimo

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 25.06.2019: Oikeustiede:coreper (pysyvien edustajien neuvosto). (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:coreper (pysyvien edustajien neuvosto).)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →