Oikeustiede:boilerplate-ehdot

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

boilerplate-ehdot

boilerplate-ehdot
Määritelmä erityisesti kaupallisissa sopimuksissa käytettävät muun muassa sopimuksen muotoa ja muuttamistapaa koskevat vakioluonteiset sopimusmääräykset
Selite Boilerplate-termi palautuu amerikkalaisiin sopimuskäytäntöihin, ja sitä on alettu käyttää myös suomalaisessa keskustelussa. Käsitteellä tarkoitetaan sellaisia lähinnä sopimuksen juridisteknistä voimassaoloa ja muita yleisiä kysymyksiä koskevia ehtoja, jotka ovat luonteeltaan sellaisia, että ne voidaan samansisältöisinä liittää erilaisiin sopimuksiin sopimustyypistä ja elinkeinonalasta riippumatta. Boilerplate-ehtoihin luettavia sopimusmääräyksiä ovat muun muassa: a) ehdot, joiden mukaan sopimusasiakirja käsittää kaikki sopimussuhteen ehdot eikä muuhun sopimiseen voida vedota (entire agreement -ehto), b) ehdot, joiden mukaan sopimusta voidaan muuttaa vain kirjallisessa muodossa (written modification only -ehdot) ja c) ehdot, joiden mukaan sopimus pysyy voimassa, vaikka jokin tai jotkin sen ehdoista olisivat sitomattomia (severability-ehto). Myös esimerkiksi sopimuksen siirtokieltoa, sopimukseen liittyvien ilmoitusten tekemistapaa tai riidanratkaisua koskevat ehdot saatetaan lukua boilerplate-ehtoihin.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Mika Hemmo

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 22.03.2019: Oikeustiede:boilerplate-ehdot. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:boilerplate-ehdot.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →