Oikeustiede:boilerplate-ehdot

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

boilerplate-ehdot

boilerplate-ehdot
Definition erityisesti kaupallisissa sopimuksissa käytettävät muun muassa sopimuksen muotoa ja muuttamistapaa koskevat vakioluonteiset sopimusmääräykset
Explanation Boilerplate-termi palautuu amerikkalaisiin sopimuskäytäntöihin, ja sitä on alettu käyttää myös suomalaisessa keskustelussa. Käsitteellä tarkoitetaan sellaisia lähinnä sopimuksen juridisteknistä voimassaoloa ja muita yleisiä kysymyksiä koskevia ehtoja, jotka ovat luonteeltaan sellaisia, että ne voidaan samansisältöisinä liittää erilaisiin sopimuksiin sopimustyypistä ja elinkeinonalasta riippumatta. Boilerplate-ehtoihin luettavia sopimusmääräyksiä ovat muun muassa: a) ehdot, joiden mukaan sopimusasiakirja käsittää kaikki sopimussuhteen ehdot eikä muuhun sopimiseen voida vedota (entire agreement -ehto), b) ehdot, joiden mukaan sopimusta voidaan muuttaa vain kirjallisessa muodossa (written modification only -ehto) ja c) ehdot, joiden mukaan sopimus pysyy voimassa, vaikka jokin tai jotkin sen ehdoista olisivat sitomattomia (severability-ehto). Myös esimerkiksi sopimuksen siirtokieltoa, sopimukseen liittyvien ilmoitusten tekemistapaa tai riidanratkaisua koskevat ehdot saatetaan lukua boilerplate-ehtoihin.
Additional Information
Kirjoittaja: Mika Hemmo

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 29.2.2020: Oikeustiede:boilerplate-ehdot. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:boilerplate-ehdot.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →