Oikeustiede:ammattikorkeakoulutus

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

ammattikorkeakoulutus

ammattikorkeakoulutus
Definition ammattikorkeakoulujen tehtävänä on antaa työelämän ja sen kehittämisen vaatimuksiin sekä tutkimukseen, taiteellisiin ja sivistyksellisiin lähtökohtiin perustuvaa korkeakouluopetusta ammatillisiin asiantuntijatehtäviin, tukea yksilön ammatillista kasvua ja harjoittaa ammattikorkeakouluopetusta palvelevaa sekä työelämää ja aluekehitystä tukevaa ja alueen elinkeinorakenteen huomioon ottavaa soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä sekä taiteellista toimintaa
Explanation Ammattikorkeakoulut muodostavat korkeakoulujärjestelmän osan. Niiden toiminta perustuu ammattikorkeakoululakiin (351/2003). Perusoikeudellisesti taustalla on perustuslain 16 §:n 2 momentin mukainen jokaisen mahdollisuus saada kykyjensä ja eritysten tarpeittensa mukaista muuta kuin perusopetusta varattomuuden sitä estämättä. Lisäksi toiminnalla on yhteys perustuslain 16 §:n 3 momentin mukaiseen tieteen ja taiteen vapauteen.
Additional Information
Kirjoittaja: Pentti ArajärviReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 20.06.2019: Oikeustiede:ammattikorkeakoulutus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:ammattikorkeakoulutus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →