Oikeustiede:aidon perinteisen tuotteen merkintä

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

aidon perinteisen tuotteen merkintä

aidon perinteisen tuotteen merkintä
Definition Euroopan unionin laajuinen suojaus- ja laatumerkintä, joka kuvaa tuotteen perinteisiä tuotantomenetelmiä, koostumusta tai raaka-ainetta
Explanation Aidon perinteisen tuotteen merkinnällä pyritään suojaamaan tuotteen perinteisiä tuotantomenetelmiä, koostumusta tai raaka-ainetta. Aitojen perinteisten tuotteiden järjestelmän tavoitteena on auttaa perinteisten tuotteiden tuottajia pitämään kaupan tuotteitaan sekä merkinnän avulla viestittämään kuluttajille perinteisten valmistusohjeidensa ja tuotteidensa lisäarvoa tuovista ominaisuuksista. Jotta tuote voi saada erityisluonnetta koskevan todistuksen, tuotteen nimen on:

i) oltava ollut perinteisesti käytössä kyseiseen tuotteeseen viitatessa, tai; ii) osoitettava tuotteen perinteinen- tai erityisluonne.

Aidon perinteisen tuotteen merkinnän saanutta tuotetta voidaan valmistaa myös muualla kuin tietyn jäsenvaltion alueella, mutta valmistuksen tulee noudattaa perinteistä valmistustapaa.

Aidon perinteisen tuotteen merkinnän saaneita tuotteita ovat esimerkiksi karjalanpiirakka sekä kalakukko.

Lähteet: Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 1151/2012, annettu 21 päivänä marraskuuta 2012, maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden laatujärjestelmistä, EUVL 343, 14.12.2012, s. 1.
Additional Information
Kirjoittajat: Sirja-Leena Penttinen ja Kim Talus

Related Concepts

Sources

BarnardC2010

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 4.8.2020: Oikeustiede:aidon perinteisen tuotteen merkintä. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:aidon perinteisen tuotteen merkintä.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg