Oikeustiede:Metsähallitus

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

Metsähallitus

Metsähallitus
Definition valtion liikelaitos, jonka tehtävänä on hoitaa, käyttää ja suojella kestävästi ja tuloksellisesti hallinnassaan olevia luonnonvaroja ja muuta omaisuutta
Explanation Metsähallitus on valtion liikelaitos, joka toimii maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla. Luonnonsuojelua koskevissa asioissa Metsähallitusta ohjaa ympäristöministeriö. Valtion omistamat metsät ovat Metsähallituksen hallinnassa. Metsähallituksen on toimissaan otettava biologisen monimuotoisuuden suojelu ja tarkoituksenmukainen lisääminen riittävästi huomioon yhdessä muiden tavoitteiden kanssa. Tämän lisäksi Metsähallituksella on muitakin yhteiskunnallisia velvoitteita. Metsähallituksen liiketoiminnan alana on lain mukaan metsätalous ja muu luonnonvarojen käyttö sekä niihin liittyvät tuotteet ja palvelut. Lisäksi Metsähallitus hoitaa sille eri puolilla lainsäädäntöä säädettyjä julkisia hallintotehtäviä.
Additional Information
Kirjoittaja: Kimmo Huttunen

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 21.11.2019: Oikeustiede:Metsähallitus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:Metsähallitus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →