Oikeustiede:JHTT-tilintarkastus

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

JHTT-tilintarkastus

JHTT-tilintarkastus
Määritelmä ammattitilintarkastus, jonka toimittaa julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä henkilö tai yhteisö
Selite Kunnan tilintarkastus perustuu ammattitilintarkastukseen. Ennen vuoden 1995 kuntalakia ammattitilintarkastus ei ollut pakollinen, vaan tilintarkastus perustui luottamushenkilötilintarkastukseen. Valtuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten yhden tai useamman tilintarkastajan, joka toimii tehtävässään virkavastuulla. Tilintarkastajat voidaan valita enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Tilintarkastajien valinnan valtuustolle valmistelee tarkastuslautakunta, joka kilpailuttaa tilintarkastuspalvelut. Tilintarkastajalla on oltava edellytykset riippumattoman tilintarkastuksen toimittamiseen. Tilintarkastajan tulee olla julkishallinnon ja -talouden tilintarkastajalautakunnan hyväksymä henkilö (JHTT-tilintarkastaja) tai yhteisö (JHTT-yhteisö).
Lähteet: kuntalaki (365/1995) 72−73 §, JHTT-järjestelmän kehittämishanke 2007
Lisätiedot
Kirjoittaja: Kirsi Kuusikko

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

Harjula&Prättälä2012, s. 604-628

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 21.03.2019: Oikeustiede:JHTT-tilintarkastus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:JHTT-tilintarkastus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →