Oikeustiede:Code civil

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Code civil

Code civil
Määritelmä Ranskan tai ranskankielisen maan siviililakikirja (ks. lakikirja), ts. säädös, joka normittaa lähtökohtaisesti koko siviilioikeuden kentän. Ranskankielisissä teksteissä ilmausta käytetään muidenkin kielialueiden siviililakikirjoista.
Selite Suomenkielisessä kirjallisuudessa Code civil esiintyy usein sitaattilainana, alkuperäisessä ranskalaisessa kieliasussa. Jos ilmaukseen ei liity mitään määrettä, se viittaa yleensä Ranskassa vuonna 1804 voimaan tulleeseen säädökseen joko sen alkuperäisessä tai nykyisessä muodossa. Kun kyse on nimenomaan alkuperäisestä lakiteoksesta, esiintyy myös nimitys Code Napoléon (ks. Ilmiön kuvaus). Säädöksen nimen suomenkielisenä käännöksenä käytetään ilmauksia (Ranskan) siviililakikirja tai siviililaki, välistä myös ilmauksia siviilikoodeksi, siviilikoodi tai siviililakikokoelma. Ranskassa Code civil lyhennetään yleensä C. civ., mutta myös CC on käytössä.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Heikki Pihlajamäki

Vieraskieliset vastineet

Code civilranska
Code Napoléon (luo nimityssivu)ranska

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

VanCaenegemRC1992

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 22.03.2019: Oikeustiede:Code civil. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:Code civil.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →