Luokat

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search
This page contains changes which are not marked for translation.

Termipankin käyttämässä MediaWikissä luokat ovat sivustoista muodostettuja kokoelmia. Luokka voi sisältää sekä sivuja että toisia luokkia. Sivu voi kuulua miten moneen luokkaan hyvänsä ja luokkaan voi kuulua miten monta sivua hyvänsä. Luokalla on oma sivunsa, jonka nimi on muotoa Luokka:Luokan nimi. Jokaisella sivulla näkyy sivun alalaidassa lista luokista joihin se kuuluu.


Käsitesivun voi lisätä haluttuun luokkaan, kun lisää lomakkeessa Luokat-kohtaan luokan nimen. Useat luokat erotetaan toisistaan pilkulla. Aihealueen nimi menee luokaksi automaattisesti. Mikäli luokitus muodostaa hierarkkisen järjestelmän, kunkin tieteenalan asiantuntijaryhmä voi keskenään päättää, sijoitetaanko kaikki käsitteet jokaiseen ylemmällä tasolla olevaan luokkaan, vaiko vain alimpaan niistä.

Uusi luokka luodaan kirjoittamalla hakukenttään "Luokka:x", jossa x on uuden luokan nimi. Ohjelma tarjoaa hakutuloksena mahdollisuuden luoda uuden luokan: "voit luoda sivun suoraan tästä: Luokka:x". Kirjoita avautuvaan kenttään, mille aihealueelle tai mihin sen luokkaan haluat uuden luokan sijoittuvan (kirjoita kaksien hakasulkeiden sisään "Luokka:halutun yläluokan tai aihealueen nimi"]].

Ks. myös Käsitteiden luokittelu.

Palaa ohjeisiin