Kasvatustieteet:yksityinen elinkeinonharjoittaja

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

yksityinen elinkeinonharjoittaja

yksityinen elinkeinonharjoittaja
Määritelmä Yksityinen elinkeinonharjoittaja tarkoittaa itsenäistä yrittäjää ja luonnollista henkilöä, joka harjoittaa liiketoimintaa yksityisliikkeenä omissa nimissään ilman erillistä juridista organisaatiota (Villa et al., 2007). Yksityisestä elinkeinonharjoittajasta käytetään usein yleiskielessä nimitystä toiminimi (ks. toiminimi).
Selite Yksityinen elinkeinonharjoittaja edustaa hallinnollisesti yksinkertaisinta liiketoiminnan harjoittamisen tapaa. Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yhtiö tai oikeushenkilö, vaan itsenäinen yrittäjä, joka toimii omissa nimissään vastaten itse sitoumuksistaan. Hän siis vastaa itse kaikista yritystoiminnan velvoitteista. Kuitenkin myös elinkeinotoiminnan varat ovat vapaasti käytettävissä yksityisen elinkeinonharjoittajan yksityistaloudessa. Yksityinen elinkeinonharjoittaminen soveltuu hyvin liiketoimintaan, joka ei sisällä suuria taloudellisia riskejä ja jossa toiminnan tulos on tarkoitus ensisijaisesti tulouttaa yrittäjälle henkilökohtaisesti.  (Villa et al., 2007)
Yksityisiä elinkeinonharjoittajia sinänsä aihealuuena ei ole tutkittu paljoakaan, mutta nämä yrittäjät sisältyvät helposti tutkimuksiin, jotka käsittelevät yksinyrittäjyyttä tai ylipäänsä yrittäjyyttä yksilökeskeisenä ilmiönä.

Vieraskieliset vastineet

private entrepreneurenglanti

Käytetyt lähteet

YVI-sanakirja, VillaS&OssaJ&SaarnilehtoA2007

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 22.03.2019: Kasvatustieteet:yksityinen elinkeinonharjoittaja. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kasvatustieteet:yksityinen elinkeinonharjoittaja.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →