Kasvatustieteet:kauppias

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

kauppias

kauppias
Määritelmä Kauppias on kaupan toimialalla (ks. toimiala) toimiva yrittäjä (ks. yrittäjä). Kauppias voi olla yksityisyrittäjä tai osa suurempaa kauppaketjua (esim. K-ryhmä).
Selite Kauppiastyö ja -ura liittyvät vahvasti yrittäjyyteen (ks. Home, 2007). Kuten yrittäjyyttä yleensä myös kauppiasyrittäjyyttä pyritään lisäämään ja vahvistamaan (Home, 2007). On huomattavaa, että kauppa toimialana (ks. toimiala) tarjoaa runsaasti yrittäjyysmahdollisuuksia (ks. yrittäjyysmahdollisuus). Kauppiasyrittäjyys voi myös tarjota toimivan väylän yrittäjyyteen ja siihen voi liittyä erityisiä etuja, vaikka toki myös haasteita (ks. Paulamäki, 2007).
Kansainvälisellä tasolla kauppiasyrittäjyyttä sinänsä on tutkittu verrattain vähän. Suomessa kauppiasyrittäjyyteen liittyen on tehty joitakin opinnäytteitä ja väitöskirjoja (esim. Paulamäki, 2007). Kauppiasyrittäjyys kiinnostaa kuitenkin oppilaitoksissa ja siihen liittyen järjestetään myös erilaisia kursseja.

Vieraskieliset vastineet

shopkeeperenglanti
storekeeperenglanti
merchantenglanti

Käytetyt lähteet

YVI-sanakirja, HomeN2007, PaulamäkiJ2007

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 22.03.2019: Kasvatustieteet:kauppias. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kasvatustieteet:kauppias.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →