Kasvatustieteet:asiakasomistaja

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

asiakasomistaja

asiakasomistaja
Määritelmä Asiakasomistaja on osuuskunnan (ks. osuuskunta) vapaaehtoinen jäsen yhdessä muiden jäsenten kanssa. Asiakasomistaja liittyy osuuskuntaan yleensä maksamalla osuusmaksun osuuskunnan pääomaan, käyttää osuuskunnan tarjoamia palveluita ja saa siitä etuja (esimerkiksi voitto-osuuden tai ostohyvitystä) sekä voi vaikuttaa osuuskunnan toimintaan ja päätöksentekoon. (Cuthbertson, 2005; Jussila, 2007; Osuuskuntalaki)
Selite On oleellista erottaa asiakasomistaja asiakkaasta. Asiakasomistaja ei ole vain asiakas, vaan myös omistaja ja aktiivinen toimija, joka voi tavoitella taloudellista etuaan yhdessä muiden jäsenten kanssa, mutta myös tuntea psykologista omistajuutta (ks. psykologinen omistajuus) osuuskuntaansa kohtaan (Jussila, 2007). Asiakasomistajan erityisroolin vuoksi side osuuskuntaan on yleensä voimakas ja merkityksellinen sekä asiakkaalle itselleen että osuuskunnalle (Cuthbertson, 2005; Jussila, 2007).
Asiakasomistajia ja asiakasomisteisia osuuskuntia on tutkittu vielä verrattain vähän. On kuitenkin ymmärretty, että asiakasomisteisuuteen liittyy huomattavia erityispiirteitä (esim. Jussila, 2007). Lisäksi on huomattu, että asiakasomisteisuuteen liittyy monia merkittäviä etuja sekä osuustoiminnan että asiakkaan kannalta (Cuthbertson, 2005). Siksi asiakasomistajien ja asiakasomisteisten osuuskuntien tutkimuksen voi olettaa kasvavan tulevaisuudessa.

Vieraskieliset vastineet

customer-ownerenglanti

Käytetyt lähteet

YVI-sanakirja, CuthbertsonR2005, JussilaI2007, Osuuskuntalaki

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 21.03.2019: Kasvatustieteet:asiakasomistaja. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kasvatustieteet:asiakasomistaja.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →