Esittävät taiteet:paperiteatteri

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

paperiteatteri

paperiteatteri
Definition pahvista rakennettu, koottava pienoisteatteri, jonka litteitä paperifiguureja liikutellaan näyttämöllä ohuihin keppeihin kiinnitettyinä
Explanation Nykyversiot hyödyntävät klassista tekniikkaa monipuolisesti säilyttäen yleensä kuitenkin hahmojen materiaalin (pahvi, paperi) ja litteyden. Paperiteatterin synty on ajoitettu 1810-luvun Englantiin, josta se levisi perheiden huvituksena muualle Eurooppaan. Eurooppalaisen nykypaperiteatterin pioneeriksi mainitaan usein Alain Lecucq.
Additional Information Paperiteatteriesityksiä voi satunnaisesti nähdä millä tahansa nukketeatteri- ja näyttämöanimaatiofestivaaleilla, mutta erikseen niille omistettuja tapahtumia ovat ainakin Lecucqin vuodesta 1998 Ranskassa luotsaama Rencontres Internationales de Theatres de Papier ja vuodesta 2009 Hollannissa järjestetty Internationale Vischmarkt Papierentheater Festival (Repertory of International Festivals, 57 ja 88. Julk. UNIMA 2012).

Equivalents

toy theatreenglanti

Sources

AndrianovK2015

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 19.07.2019: Esittävät taiteet:paperiteatteri. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Esittävät taiteet:paperiteatteri.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →