Clean Energy Research:welfare

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

welfare

welfare
Definition Vauraus, varakkuus, rikkaus; hyvä terveydentila; hyvä, harmoninen olo.
Definition (en) The health, happiness, and fortunes of a person or group; statutory procedure or social effort designed to promote the basic physical and material well-being of people in need.
Explanation Hyvinvointi tarkoittaa sekä taloudellista että terveyteen liittyvää hyvää tilannetta. Hyvinvointiparannus tarkoittaa aineellisen, ruumiillisen ja/tai henkisen hyvän olon lisäämistä. Hyvinvointiparannus on ulkoisen tahon, esimerkiksi valtion, tekemä muutos, jonka tarkoituksena on kohottaa kohteena olevan ryhmän olosuhteita.
Taloudellinen hyvinvointi on yksilön, ryhmän tai valtion tila, jossa resurssit riittävät vähintään perustarpeiden ja -turvallisuuden täyttymiseen. Taloudellista hyvinvointia mitatataan useilla mittareita ja niiden yhdistelmillä, niitä ovat esimerkiksi bruttokansantuote, lukutaitoaste, lääkärien määrä suhteessa väestöön, saasteaste jne. Hyvinvointivaltion tunnuspiirre on että se tasaa taloudellisen hyvinvoinnin jakautumista kansanryhmien kesken.
Explanation (en) Welfare improvements are an increase / advancement in well-being.
Economic welfare means economic well-being of an individual, group, or economy.

Equivalents

hyvinvointisuomi

Sources

KopsakangasM&SventoR2012, Kielitoimisto, OED

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 4.8.2020: Clean Energy Research:welfare. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Clean Energy Research:welfare.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →