Clean Energy Research:prosumer

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

prosumer

prosumer
Definition henkilö, joka toimii sekä kuluttaa että tuottaa energiaa
Definition (en) people who both produce and consume
Explanation Energiantuotantolaitteet, kuten aurinkopaneelit, aurinkopaneelit ja pientuulivoimalat tulevat lisääntymään hintojen laskiessa myös kotitalouksissa tai pienyhteisöissä. Sähkön kuluttajista tulee enenevässä määrin myös sähkön tuottajia. Sähköä voidaan tuottaa omaan käyttöön, ja lisäksi ylimääräistä sähköä voidaan myydä pientuottajilta sähköä ostaville toimijoille. Prosumer voi olla yksittäinen kotitalous, tai suurempi rakennus, esimerkiksi asunto-osakeyhtiö, kauppapeskus, tai yritys. Se voi olla myös muulla tavalla muodostunut yhteisö. Prosumer voi tuottaa sähköä vain omaan käyttöön, tai osallistua sähkömarkkinoille myymällä ylimääräistä sähköä verkkoon.
Explanation (en) Prosumers are consumers that not only consume, but also produce energy. A prosumer can be an individual person on a household level, a larger building (e.g. apartment building or shopping center), business entity like organization or a firm, or other kind of community. Prosumer’s role may vary from producing energy for own use to sharing excess energy through the grid and becoming an active participant of energy industry.

Equivalents

prosumersuomi

Sources

Kotilainen&al2016

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 14.11.2019: Clean Energy Research:prosumer. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Clean Energy Research:prosumer.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →