Clean Energy Research:micro-grid

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

micro-grid

micro-grid
Definition Hajautettuja energiantuotantolähteitä käyttävä ja niiden tuottamaa sähköä siirtävä sähkönjakelujärjestelmä, jota käytetään valvotulla, koordinoidulla tavalla joko kytkettynä päävirtaverkkoon tai siitä erillään.
Definition (en) Electricity distribution system containing loads and distributed energy resources, that can be operated in a controlled, coordinated way either while connected to the main power network or while isolated.
Explanation Mikroverkko on sähkönlähteiden ja tuotetun sähkön muodostama kokonaisuus joka voi toimia yhdistettynä ja synkronisoituna perinteiseen keskitettyyn sähköverkkoon, mutta voi fyysisten ja/tai taloudellisten olosuhteiden mukaan myös kytkeytyä siitä irti ja toimia itsenäisesti. Mikroverkkoja on kahden tyyppisiä: niin kutsuttuja todellisia mikroverkkoja (μverkko) tai asiakasverkkoja, jotka ovat täysin paikallisia, ja toisaalta milliverkoiksikin (mverkko) kutsuttuja verkkoja joissa osa verkosta on perinteistä, säänneltyä sähköverkkoa.
Explanation (en) A microgrid is a localized grouping of electricity sources and loads that normally operates connected to and synchronous with the traditional centralized grid (macrogrid), but can disconnect and function autonomously as physical and/or economic conditions dictate. There are two major types of microgrids, those wholly on one site, akin to a traditional utility customer, which are usually called customer microgrids, true microgrids (µgrids), and ones that involve a segment of the legacy regulated grid, which are often called milligrids (mgrids).
Additional Information (en) synonyms: minigrid, isolated grid

Equivalents

mikroverkkosuomi

Sources

ProdofFinWindAtlas2011, Energypedia

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 12.11.2019: Clean Energy Research:micro-grid. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Clean Energy Research:micro-grid.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →