Clean Energy Research:health behaviour

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

health behaviour

health behaviour
Definition Yksilön käyttäytyminen ja valinnat, jotka vaikuttavat hänen terveyteensä.
Definition (en) Behaviour and choices related to factors which have an impact on one's health.
Explanation Yksilön käyttäytyminen ja valinnat terveyteen vaikuttavissa asioissa (mm. ravinto, tupakointi, liikunta, alkoholinkäyttö) tavallisesti jo lapsuudessa tai nuoruudessa vakiintuneiden, usein tiedostamattomien tottumusten pohjalta (tai myös tietoiseen pyrkimykseen perustuva käyttäytyminen ja valinnat); terveyskäyttäytymisellä on usein ajan mittaan ratkaiseva vaikutus yksilön terveyteen ja riskiin sairastua tai kuolla. Terveyskäyttäytymisen muuttaminen terveyttä edistävään suuntaan on yksi tärkeimpiä julkisen terveydenhuollon tehtäviä. Yksilötasolla muutos terveyteen liittyvissä tavoissa ja tottumuksissa voi tapahtua henkilön sisäistettyä tietoa terveyteen vaikuttavista tekijöistä.
Additional Information Terveyskäyttäymisen muutoksen malleja voidaan soveltaa myös muun käyttäytymisen muutoksen tutkimukseen, esimerkiksi energiakäyttäytymisen muutoksen tarkasteluun.

Equivalents

terveyskäyttäytyminensuomi

Sources

Knowingandactionalinfo2014, WHO2016, DuodecimTK

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 14.11.2019: Clean Energy Research:health behaviour. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Clean Energy Research:health behaviour.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →